perjantai 1. elokuuta 2008

Kaalipata porisemaan

Kokeile kaalipataa seuraavaksi.

Osta yksi iso kaali, kolme porkkanaa, nippu uusia sipuleita ja jauhelihaa vajaa kilo. Lisäksi tarvitset valkosipulia, merisuolaa (esim. Maldon), kokonaisia maustepippureita, kaksi kasvisliemikuutiota, ruokalusikallisen siirappia ja oliiviöljyä.

- lisää oliiviöljyä kattilan pohjalle
- pehmitä kaali tummaksi ja pehmeäksi isossa kattilassa > kun kaali on puolipehmeä, lisää pilkottu valkosipuli (määrä maun mukaan)
- lisää pilkotut porkkanat ja sipulit, ruskistettu jauheliha, merisuola, maustepippurit, kasvisliemikuutiot ja vettä niin, että pinta juuri ja juuri peittyy
- lisää Vadouvan-maustetta, jos sinulla on sitä
- anna hautua pienellä lämmöllä vajaa tunti > porkkanat saavat pehmitä kunnolla
- lisää hyppysellinen tuoretta persiljaa ja siirappi

Keitä Siikliä tai puikulaperunaa merisuolavedessä ja mausta perunat tillillä.

Nauti hitaasti.

Ei kommentteja:

Tietoja minusta

on etelä-haagan täti, joka suhtautuu ympäröivään maailmaan positiivisen uteliaasti. Aiheet käsittelevät niin matkoilla koettuja pieniä iloja kuin kotikaupungin ilmiöitä. Käsittelyyn joutuvat myös itämainen filosofia, feng shui ja sisustus, koska ne ovat kirjoittajan intohimoisia harrastuksia. Tämä blogi ei ole tarkoitettu ryppyotsaisille totuuden hakijoille vaan uudenlaista näkökulmaa ja vapaata tajunnanvirtaa etsiville lukijoille.