maanantai 21. tammikuuta 2008

Tee tilaa uudelle

Kun haluat muutoksia elämääsi, pieniä tai isoja, neuvoo Feng Shui ensin karsimaan pois vanhaa ja turhanpäiväistä. Pois voi heittää piintyneitä tapoja, kangistunutta ajatusmaailmaa tai muuten vain tyhjentää ja tuulettaa aivoja, jotta uusi mahtuu sisään.

Samalla tavalla voi päästää irti vanhoista tavaroista, vaatteista ym. Itämaisen viisauden mukaan uusi voi astua sisään vasta, kun vanha on viety pois. Jos siis haluat elämääsi vipinää ja vauhtia, niin vedä sälekaihtimet ylös ikkunassa, pidä ikkunat puhtaina ja huoneiden ovet auki, jotta uusi energia pääsee virtaamaan sisälle.

Vanhat perintöhuonekalut, vanhat käyttämättömät vaatteet ja muu ”pölyinen” menneisyys voi hidastaa energian pääsyä ja kiertämistä asunnossa ja elämässä. Yhtälailla likaiset astiat tiskipöydällä, ylikuormittunut pyykkikori tai sekasortoinen kirjahylly karkottavat uuden elämän. Säilytä vain olennainen, pidä tavarat järjestyksessä ja huomaa kuinka elämä alkaa muuttumaan…

Ota menestys avosylin vastaan.
Kuva: Kanji-symboli "Good fortune" tuo hyvää onnea, kun sen sijoittaa asunnon ulko-ovea vastapäätä.

1 kommentti:

sitruuna kirjoitti...

Tänne saa tulla pitämään ikkunat puhtaana...

Tietoja minusta

on etelä-haagan täti, joka suhtautuu ympäröivään maailmaan positiivisen uteliaasti. Aiheet käsittelevät niin matkoilla koettuja pieniä iloja kuin kotikaupungin ilmiöitä. Käsittelyyn joutuvat myös itämainen filosofia, feng shui ja sisustus, koska ne ovat kirjoittajan intohimoisia harrastuksia. Tämä blogi ei ole tarkoitettu ryppyotsaisille totuuden hakijoille vaan uudenlaista näkökulmaa ja vapaata tajunnanvirtaa etsiville lukijoille.