maanantai 22. syyskuuta 2008

Hillosipuli kruunaa lohen

Joitakin vuosia sitten sain nauttia ystäväni luona lohiannoksen, joka maistui taivaalliselta. Vaikka annos oli syöty lautaselta, teki mieli vielä nuolla lautanen ennen kuin sen antoi tiskikoneeseen. Mikä ihme voi maistua niin hyvältä? Ohessa aavistuksen muunneltu resepti:

Hillosipulia lohella
  • hanki kunnon merilohta, medaljonkeja tai vain hyviä annoskokoon leikattuja paloja
  • ota esille merisuolaa ja valkosipulia sekä...tietenkin Vadouvania, jos sitä on kaapissa
  • varmista, että sinulla on aitoa voita paketti kaapissa sekä pari purkkia hillosipuleita (1 prk = 4 ruokailijaa, jos enemmän syöjiä, niin toinen prk lisää)

Ja sitten hommiin.
Kaada hillosipulit nesteineen kattilaan ja anna hautua noin pari tuntia. Jos sipulit ovat kovia niin voit pienentää ne tehosekoittimella ja pistää takaisin kattilaan. Kun ne ovat pehmeitä/tummahkon ruskeita, lisää reilu puoli pakettia voita...siis reilusti voita peliin. Ja hauduta lisää noin 40 minuuttia-1 tunti.

Paista lohipalat voissa kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä lohipalat voilla, valkosipulilla, merisuolalla ja Vadouvanilla "vuorattuun" vuokaan ja laita ne uuniin kypsymään miedolla lämmöllä.

Keitä puikulaperunoita tai Siikliä.

Kun lohi on valmis, lisää vuoan reunoille tilliä ja sitruunaviipaleita.

Laita lohipala lautaselle, ota pari perunaa ja lisää hillosipulikastiketta päälle. Syö ja nauti! Ja nuole lautanen sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Tietoja minusta

on etelä-haagan täti, joka suhtautuu ympäröivään maailmaan positiivisen uteliaasti. Aiheet käsittelevät niin matkoilla koettuja pieniä iloja kuin kotikaupungin ilmiöitä. Käsittelyyn joutuvat myös itämainen filosofia, feng shui ja sisustus, koska ne ovat kirjoittajan intohimoisia harrastuksia. Tämä blogi ei ole tarkoitettu ryppyotsaisille totuuden hakijoille vaan uudenlaista näkökulmaa ja vapaata tajunnanvirtaa etsiville lukijoille.