sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Salvia on pekonin kaveri

Syksyn tullen makuhermoja voi helliä salvia-voi -pastalla, jonka kruunaa rapeaksi paistettu pekoni.





  • tuorepastaa (100 % durumjauhosta)
  • pekonia
  • voita
  • tuoretta salviaa
  • merisuolaa
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • parmesanlastuja
  • kuivaa valkoviiniä

Paista pekoni voissa ja nosta se valumaan talouspaperin päälle. Kun pekoni on kuivanut, "puristele" se pieneksi paloiksi.

Hauduta salviaa voissa kunnes salvia "kutistuu" ja voi muuttuu ruskeahkoksi. Lisää valkoviini.

Keitä pasta merisuolavedessä al-dente ja kaada vesi pois. Lisää oliiviöljyä ja isoja valkosipulipaloja. Sekoita.

Kaada salvia-voi -kastike pastan joukkoon ja sekoita. Lisää pekonia ja parmesanlastuja annoksen päälle ennen ruokailua.

Syö ja nauti!

Ei kommentteja:

Tietoja minusta

on etelä-haagan täti, joka suhtautuu ympäröivään maailmaan positiivisen uteliaasti. Aiheet käsittelevät niin matkoilla koettuja pieniä iloja kuin kotikaupungin ilmiöitä. Käsittelyyn joutuvat myös itämainen filosofia, feng shui ja sisustus, koska ne ovat kirjoittajan intohimoisia harrastuksia. Tämä blogi ei ole tarkoitettu ryppyotsaisille totuuden hakijoille vaan uudenlaista näkökulmaa ja vapaata tajunnanvirtaa etsiville lukijoille.